Illegálisan tárolt robbanóanyag okozta a halálos tragédiát

Egy üzlettulajdonost keresnek a hatóságok a közép-indiai Petlawad városában történt nagy erejű szombati robbanás után, amelyben csaknem száz ember vesztette életét. A férfi illegálisan tárolt robbanóanyagokat lakott területen.

Az indiai rendőrség hajtóvadászatot indított egy bolttulajdonos után, aki illegálisan tárolt bányászathoz használt robbanóanyagokat, amelyek az elmúlt évek egyik legtöbb halálos áldozatot követelő robbanását okozhatták Indiában. Bár a tulajdonos engedélyt kapott robbanószerekre, azokat illegálisan tárolta a sűrűn lakott területen. – írja a Guardian.

A tragédiában eddig nyolcvannyolcan vesztették életüket. Seema Alava, a Jhabua kerületi rendőrség magas rangú tisztje az AFP-nek, megjegyezte, hogy a halottak száma elérheti a százat is, mivel mintegy száz embert ápolnak kórházban, és a robbanásban keletkezett romokat még mindig takarítják. 

A detonáció következtében több épület megsemmisült, köztük egy étterem is, ahol éppen diákok és irodai dolgozók étkeztek, így nagyon sok a gyerekáldozat. A közelben lévő forgalmas buszmegállóban egy munkásokkal teli busz is várakozott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.