Így lehet majd füvezni Uruguayban

Az uruguayi kormány tegnap egy sajtótájékoztatón részletesen beszámolt arról, hogy miként is fog kinézni a marihuána-biznisz. 

Az engedéllyel rendelkező gyógyszertárakban kevesebb mint egy dollárért lehet majd hozzájutni a marihuána grammjához, de a regisztrált vásárlók csak 40 grammot vehetnek egy hónapban. A növény otthon is termeszthető, háztartásonként hat palántát lehet nevelni, írja a BBC.

Ami a fogyasztást illeti, a füves cigarettát ugyanazokon a helyeken lehet majd elszívni, ahol a dohányzás is megengedett, így munkahelyen például nem lesz erre lehetőség. Azt a sofőrt, akinek a vérében kimutatják a drogot, ugyanúgy megbüntetik, mintha ittasan vezetett volna.

Egy tavalyi népszavazást követően Uruguay lett a világ első országa, ahol legalizálták a marihuána termesztését, terjesztését és fogyasztását. A törvény akár már a jövő héten is életbe léphet, és a termesztést végző cégek engedélyeztetési folyamata az elkövetkező két hétben indul be. A kormány szerint november-december magasságában már teljesen állni fog a rendszer, beleértve a kereskedelmet is.

Az uruguayi kormány reméli, hogy a legalizációval sikerül visszaszorítani a drogkartellek tevékenységét. Az ENSZ-hez hasonlóan azonban sokan kritizálták a lépést, amelyről úgy vélik, hogy kockázatos és veszélyes, hiszen rendkívül könnyű lesz marihuánához jutni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.