A bíróság szerint a kedvező ítélet elég kártérítésnek

Az Emberi Jogok Európai Bírósága ma úgy döntött, hogy az állam megsértette annak a tíz brit elítéltnek a jogait, aki nem szavazhatott a 2009-es választásokon. Kártérítést nem kapnak. A kedvező döntés elégséges fájdalomdíj – állítja a taláros testület.
A skót börtönökben raboskodó tíz rab aztután fordult a strasbourgi bírósághoz, hogy a brit törvények értelmében a 2009-es Európai Parlamenti választások idején megtagadták tőlük a szavazati jogot – írja a BBC.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága kedden úgy döntött, hogy Nagy-Britannia ismét jogsértést követett el, ugyanis a kormányt korábban már figyelmeztették, hogy egyes raboktól nem tagadhatja meg a szavazati jogot. Ennek ellenére sem az előző, sem a jelenlegi kormány nem módosított a hatályos törvényen, így Nagy-Britannia már közel egy évtizede áll kereszttűzben.

A strasbourgi bíróság ennek ellenére nem ítélt semmilyen kártérítést a rabok számára – akik között szexuális bűnözők is megtalálhatók –, mondván, a kedvező döntés éppen elég fájdalomdíj. A korábbi esetekben ugyanígy tettek, és nem szólították fel az érintett kormányokat kártérítés megfizetésére, sőt, még a per költségeit sem fizettetik meg az állammal.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.