Idegen tengeralattjáró járt Svédország partjainál

A svéd vezérkari főnök, Sverker Goransson azt nyilatkozta, hogy októberben egy idegen felségjelzésű tengeralattjáró behatolását észlelték a radarok.

Svédország pénteken hivatalosan is megerősítette, hogy októberben egy idegen felségjelű tengeralattjáró haladt át a svéd vizeken - írja a BBC. „A hadsereg meg tudja erősíteni, hogy egy kisméretű búvárhajó behatolt a svéd területi vizekre. Ki tudunk zárni minden más magyarázatot” - nyilatkozta a pénteki sajtótájékoztatón Sverker Goransson svéd vezérkari főnök. Azt, hogy mely állam tengeralattjárójáról van szó, nem tudják.

Stefan Löfven miniszterelnök elfogadhatatlannak minősítette a behatolást és kijelentette, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel meg fogják védeni területi integritásukat.

Svédország hivatalosan egyik országot sem vádolta meg a behatolással, ám azt állítják, akkor figyeltek fel az idegen tengeralattjáróra, amikor befogtak egy orosz nyelvű segélyhívást. Az oroszok tagadták, hogy az ő tengeralattjárójukról lenne szó, Igor Konasenkov minisztériumi szóvivő többször is leszögezte, hogy semmire se fognak vezetni az orosz nyom megtalálására irányuló svéd kísérletek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.