Húszmillió dolláros esküvő Bruneiben

Húszmillió dollárra becsülik Hassanal Bolkiah, Brunei szultánja lányának esküvői költségeit. A 32 éves Hajah Hafizah Sururul Bolkiah pénteken ment hozzá a szíve választottjához, a nála három évvel fiatalabb Pengiran Haji Muhammad Ruzainihoz, aki a miniszterelnöki hivatalban dolgozik.

Az esküvőre a brit The Daily Mail beszámolója szerint az 1700 szobás Istana Nurul Iman Palotában került sor, amely a szultánnak és családjának az egyik lakhelye. Közel kétezer vendég volt hivatalos az egyhetes ceremóniára, amely vasárnap fejeződik be azzal, hogy az ifjú pár megjelenik a szultánság főbírósága előtt, hivatalossá tenni összeházasodásukat. Az AFP jelentése szerint a délkelet-ázsiai térség számos vezető politikusát is meghívták a ceremóniára, sőt II. Erzsébet királynő is gratulált az ifjú párnak.

Hajah Hafizah Sururul hercegnő a szultán és felesége, Saleha ötödik gyereke, üzleti adminisztrációt tanult és jelenleg a pénzügyminisztériumban dolgozik.

A 66 éves Hassanal Bolkiah szultánnak egyébként tizenkét gyereke van három házasságából. Legidősebb fia, a trónörökös Al-Muhtadee Billah esküvője 2004-ben volt, ugyancsak fényűző és költséges külsőségek közepette.

Hassanal Bolkiah szultán, Brunei állam- és kormányfője a 15. század óta uralkodó dinasztia tagja. Az uralkodói család szinte isteni kiváltságokat élvez a muzulmán országban, amely 1984-ben nyerte el végleges függetlenségét Nagy-Britanniától.

A Borneó szigetén, Malajzia területébe beékelődött Brunei Szultánság a Forbes magazin számítása szerint a világ ötödik leggazdagabb országa, ugyanis a gazdag kőolaj-és földgázlelőhelyeknek köszönhetően az évi egy főre jutó, vásárlói paritáson számolt GDP 48 ezer dollár. Bruneit közel 400 ezren lakják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.