Húsz halottat hagytak maguk után a szomáli terroristák

Az állig felfegyverzett különítmény a legfelsőbb bíróság épületét rohant meg, de később egy autóba rejtett pokolgép is robbant a szomáli fővárosban. Valószínűleg az al-Kaidával szövetséges milícia, az al-Sabab hajtotta végre a merénylet.

Gépfegyverekkel és robbanószerkezetekkel támadták meg vasárnap Szomália fővárosában, Mogadishuban a legfelsőbb bíróság épületét. Szemtanúk a Reutersnek azt mondták, a terroristák szomáli katonai egyenruhában hatoltak be az épületbe, felrobbantottak egy bombát, majd tüzet nyitottak  bent tartózkodókra. Később a repülőtérre vezető út mentén autóba rejtett pokolgép is robbant, a merénylőn itt egy segélyszervezet két török munkatársát rántva magával a halálba. A két támadás összesen húsz ember életét követelte.

A támadást minden valószínűség szerint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szövetségesének számító helyi milícia, az al-Sabaab hajtotta végre. Mogadishu több mint húsz éve a rivális hadurak, politikusok és iszlamista szélsőségesek harctere; bár az al-Sababot tavalyelőtt sikerült kiszorítani a szomáli fővárosból, időről időre még újra indít támadásokat a vidéken, falvakban lévő bázisairól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.