Hosszú börtönévek várnak a fiatal cseh terroristákra

Akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat az a három ember, akiket terrortámadás előkészítésével gyanúsít a cseh rendőrség - közölte Stepánka Zenklová, a prágai állami főügyészség szóvivője szerdán.

A cseh rendőrség a szélsőségesek elleni múlt heti akciója során vette őrizetbe az illetőket, akiket egy vasúti szerelvény elleni támadás előkészítésével gyanúsítanak.

Az ügyben hat ember érintett. További kettőt azzal gyanúsítanak, hogy tudtak a tervezett terrorista akcióról, de azt nem próbálták megakadályozni, míg egy harmadik ellen tömegpusztító fegyver törvénytelen birtoklása miatt vizsgálódnak.

Az ügyészség közlése szerint a csoport a közlekedés nagyobb mértékű megzavarását tervezte.

A lidovky.cz prágai hírportál értesülése szerint baloldali szélsőségesekről van szó, akik állítólag a Forradalmi Sejtek Hálózata elnevezésű radikális szervezethez tartoznak. A hírportál úgy tudja, hogy a szélsőségesek gyújtópalackokkal akartak megtámadni egy Prágából Pilsenbe tartó katonai tehervonatot.

Amennyiben a bírósági eljárás során bűnösnek találják őket, a három fiatal akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. A másik három embert háromtól öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.