Horogkereszt miatt perlik Madonnát

Az amerikai énekesnő a francia szélsőjobboldali Nemzeti Frontnál húzta ki a gyufát egy képpel, amelyen Marine Le Pen pártelnök homlokába nyomott szvasztikával szerepel.

Az ominózus felvétel Madonna aktuális turnéjának szombati párizsi állomásán is bevillant pár pillanatra a Nobody Knows Me című szám alatt, de a háttérvetítésen feltűnt egy Adolf Hitlerre emlékeztető alak is. Ahogy Florian Philippot FN-alelnök szombaton, Madonna párizsi koncertjére hangolva mondta, pártja nem tűri az ilyesféle „visszataszító párhuzamokat”, ezért a jövő héten rágalmazás miatt feljelentést tesz az énekesnő ellen. Amikor a Le Pent horogkereszttel a homlokában ábrázoló képet egy májusban a tel-avivi koncerten vetítették, maga a pártelnök figyelmeztetett a jogi következményekre.

„Ez csak egy provokáció, amellyel Madonna megpróbálja elérni, hogy róla beszéljenek az emberek. Marine Le Pen nem csak a becsületét fogja megvédeni, de azoknak a franciáknak a millióit is, akik a Nemzeti Frontra adták szavazatukat” – nyilatkozta Philippot.

Le Pen a francia elnökválasztás május végi első fordulójában a szavazatok 18 százalékát gyűjtötte be, harmadikként a később elnökké választott Francois Hollande és az akkori államfő, Nicolas Sarkozy mögött. Bár ez több mint hatmillió voksot jelent, a szélsőjobboldali pártnak nem sikerült építenie a viszonylagos sikerre, és júniusban a parlamenti választásokon csak két mandátumot szerzett.

Madonna legközelebb augusztus 21-én Nizzában lép fel francia közönség előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.