Horn Gyula az idei Solidar-díj egyik kitüntetettje

Horn Gyula volt magyar miniszterelnök a Solidar nevű, civil szervezeteket tömörítő európai hálózat Ezüst Rózsa-díjának egyik idei kitüntetettje - értesült csütörtökön az MTI brüsszeli tudósítója az Európai Parlament szocialista frakciójának környezetéből.

A Solidar 53 szervezetet fog össze 25 országból, amelyek közül 20 uniós tagország. E civil szervezetek közös jellemzője, hogy a társadalmi igazságosság érdekében tevékenykednek, együttműködve más társadalmi szervezetekkel, szociáldemokrata, illetve szocialista pártokkal, valamint szakszervezetekkel. A Solidar főként a szociális ügyek, a nemzetközi együttműködés, valamint az oktatás területén fejt ki tevékenységet.

Az idei, immár 10. alkalommal odaítélt Ezüst Rózsa-díjat a CUT-CTC-CGT kolumbiai szakszervezeti szövetség, az Európai Roma Jogok Központja, továbbá - egész életművének elismeréseként - Horn Gyula volt magyar és Pierre Mauroy volt francia kormányfő kapja.

A díjátadó ünnepséget február 3-án tartják az Európai Parlament brüsszeli székházában, Poul Nyrup Rasmussennek, az Európai Szocialisták Pártja elnökének, valamint Martin Schulznak, az Európai Parlament szocialista (szociáldemokrata) frakcióvezetőjének a részvételével.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.