Hongkong gyászol

Hongkong háromperces néma csönddel és háromnapos gyásszal emlékezik a hétfői hajóbaleset 38 halálos áldozatára.

A Hong Kong Electric munkatársai a vízről akarták megtekinti a kínai nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékot. Nem sokkal a vízre szállás után azonban beléjük rohant egy másik hajó. A balesetben 38-an meghaltak – köztük öt gyerek és egy brit állampolgár –, valamint közel százan megsérültek.

A megemlékezés CY Leung hongkongi kormányzó vezetésével, a hongkongi és kínai zászlók félárbocra eresztésével kezdődött. Az iskolákban és hivatalokban háromperces néma csönddel emlékeztek a halottakra, a kormányzó pedig háromnapos gyászt rendelt el. Hongkongban negyven év óta nem volt olyan súlyos hajóbaleset, mint ami hétfőn történt a Lamma-szigetnél.

A két hajó személyzetéből hét embert – köztük a két kapitányt – letartóztattak, azóta őket szabadlábra helyezték. Egyelőre még nem lehet pontosan tudni, hogy mi történt, a hatóságok szerint a vizsgálat akár hat hónapig is eltarthat. Átnézik a baleset következtében félig elsüllyedt Lamma IV sétahajó roncsait is, amelynek hátsó részén egy hatalmas lyuk tátong.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.