Honduras kiutasította a venezuelai nagykövetet

A hondurasi ideiglenes kormányzat kedden 72 órás határidővel kiutasította Venezuela tegucigalpai nagykövetségének munkatársait - közölte a nagykövetség ügyvivője, Ariel Vargas. A hondurasi átmeneti kormány az ország belügyeibe való beavatkozással vádolja Venezuelát.

Martha Lorena Casco külügyminiszter-helyettes a venezuelai ügyvivőhöz intézett levelében "felszólította Venezuelát, hogy 72 órán belül hívja vissza diplomáciai képviselete diplomáciai, adminisztratív, műszaki és kiszolgáló személyzetét".

A hondurasi külügyminisztérium szintén kivonja caracasi nagykövetsége teljes személyzetét - áll a levélben. Venezuela - a nemzetközi közösség egészéhez hasonlóan - nem ismerte el a Robert Micheletti volt kongresszusi elnök vezette hondurasi kormányt.

A hadsereg június 28-án távolította el a hatalomból és Hondurasból a baloldali Manuel Zelayát, és utódául a parlament ideiglenes államfőnek Michelettit választotta meg.

Hugo Chávez venezuelai elnök arra kérte Washingtont, hogy lépjen fel a megbuktatott elnök védelmében, és vonja ki a hondurasi támaszponton állomásozó amerikai egységeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.