Hónapokon belül megtalálhatják a maláj gépet

Közel lehet a maláj gép tragédiájának megoldása, az MH370-es járat utáni kutatás vezetője ugyanis hétfőn azt nyilatkozta a The Guardiannek, hogy hónapokon belül megtalálhatják a gép roncsait.

Az MH 370-es járatnak két éve veszett nyoma, amikor Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 227 utassal és a 12 fős személyzettel a fedélzetén. A repülés történetének egyik legnagyobb rejtélye a maláj gépé, ugyanis a mai napig nem tudni, hogy mi vezetett a tragédiához.

Csupán az tűnik biztosnak, hogy az óceánba zuhant, Ausztráliától nyugatra, ám a roncsait hosszas keresés után – mintegy 120 ezer négyzetkilométert vizsgáltak át a több millió dolláros kutatás során – eddig nem sikerült megtalálni. Csupán egy szárnydarabra sikerült rábukkanni, amelyet a víz mosott partra Réunion szigeténél.

A kutatást vezető ausztrál hatóságok feje, Martin Dolan azonban optimistán nyilatkozott a brit lapnak, ugyanis mostanra olyan nagy területet vizsgáltak át, hogy a kutatás utolsó szakaszába érve leszűkült az a régió, ahol a gép roncsai lehetnek. Dolan szerint júliusban, vagy akár előbb sikerülhet rábukkanni az MH370-es járatra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.