Hónapokon át zaklatott egy pincérnőt az új-zélandi miniszterelnök

John Key új-zélandi miniszterelnök szóvivőjén keresztül kért elnézést attól a nőtől, akit hónapokon át zaklatott. Mint mondta, csak évődésnek szánta, hogy húzogatta a pincérnő lófarokba kötött copfját.

„Mint ahogy a kisiskolások húzogatják a lányok haját az iskolaudvaron, úgy próbálta felhívni magára a figyelmet” - idézi a Guardian a pincérnő névtelenül írt blogbejegyzését. Key fél éven át zargatta a nőt abban a kávézóban, amelyet gyakran feleségével együtt látogatott meg.

„Mögém állt, megragadta a hajam, aztán úgy tett, mintha a felesége csinálta volna (igen kellemetlen helyzetbe hozva ezzel őt), és végül a nő szólt rá, hogy fejezze be” - idézi fel a történteket a pincérnő, aki ugyan próbálta kerülni a férfit és nem felhívni magára a figyelmet, ám hiába.

Március végén a Cápa betétdalát dudorászva támadta hátba a nőt a miniszterelnök, ám ekkor már a lány nem bírta és rákiabált, hogy hagyja ezt abba, vagy megüti. Az eset után nem sokkal John Key két üveg borral állított be, és elnézést kért. Azt mondta, nem vette észre, hogy feldühítette a pincérnőt, aki szerint ez a megjegyzés sértőbb volt, mint a zaklatás maga.

Key szerdán szóvivőjén keresztül kért elnézést a történtekért, aki elmondta, a kormányfőnek nem állt szándékában kényelmetlen helyzetbe hozni a nőt. A szóvivő nem is vitatta a nő verzióját.

Maga Key is szabadkozott az újságírók előtt, azt mondta, a kávézóban sokat viccelődtek és szórakoztak egymással korábban, és amikor bocsánatot kért a nőtől, ő azt felelte, „nem történt semmi dráma”.

A hír hallatára a net felkapta azt a tavalyi videót, amelyen Key egy interjút adó kislány hajával játszadozik a felvétel közben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.