Hónapokig eltarthat a savval leöntött balettművész gyógyulása

Hétfőn kiengedték a kórházból Szergej Filint, a moszkvai nagyszínház művészeti igazgatóját, akinek támadója január közepén öntötte le savval a balettművész arcát.

Filin már lakása bejárati ajtaját nyitotta, amikor valaki a nevét kiáltotta. Megfordult, és ebben a pillanatban támadója savat öntött az arcába. Szergej Filin harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, és sokáig bizonytalan volt, hogy meg tudják-e menteni látását. Sokak szerint a brutális támadás oka a színházon belüli szakmai féltékenység, illetve a táncosok és az intézmény vezetői között zajló hatalmi harc lehetett.

A támadó kiléte egyelőre ismeretlen, Filin azonban a kórház elhagyása után elmondta, „a szíve tudja, hogy ki volt a tettes”, de megbocsátott mindenkinek, akinek köze volt a támadáshoz. A díjnyertes balettművész utalt arra, hogy az egyre versengőbbé váló balettvilágban elfoglalt pozíciója miatt támadták meg, és azt is elmesélte, hogy maszkos támadója szemében félelmet látott. Arról is beszélt, hogy hetek óta fenyegették, és a támadás célja egyértelműen az volt, hogy véget vessenek a karrierjének.

A botrányokról is ismert Bolsoj művészeti igazgatója a támadás után égő arcát a hóba nyomva körülbelül húsz percet feküdt a földön, mire egy biztonsági őr észrevette, és hívta a mentőket. Elmondta, hogy most már jól van, csak a szeme lehetne jobb. Filin öt műtéten esett át Moszkvában, de az orvosok szerint még hónapokig tarthat, amíg megpróbálják helyreállítani a látását. A riporterek kérdéseire Filin csak nagyon röviden válaszolt, és állítólag ma már tovább is szállítják egy német klinikára, írja a Reuters.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.