Holtan találták a Schumacher-szivárogtatót

A férfi egy zürichi börtöncellában akasztotta fel magát. Hatvanezer svájci frankot kapott a kórházi jelentések átadásáért. Kedden vették őrizetbe.

Szerdán egy zürichi börtöncellában holtan találták meg azt a férfit, akit Michael Schumacher kórházi jelentéseinek a kiszivárogtatása miatt vettek őrizetbe. A férfi – a Rega nevű légimentő-szolgálat egyik munkatársa – minden jel szerint felakasztotta magát. Ügyészségi bejelentések szerint még reggel kellett rátörni az ajtót. Az idegenkezűséget a hatóságok kizárják.

A Rega egyik mentőhelikoptere munka közben (Képünk illusztráció)
A Rega egyik mentőhelikoptere munka közben (Képünk illusztráció)
Christian Hartmann / Reuters

Schumachert június 16-án szállították át a grenoble-i kórházból Svájcba, a lausanne-i klinikára. Útját a Rega szervezte, és a hatósági gyanú szerint a légimentő-szolgálatnak az egyik munkatársa volt, aki ellopta az orvosi kartonokat. A férfit kedden vették őrizetbe a Schumacher család feljelentése nyomán.

Egy francia lap, a Le Dauphine Libére július elején írta meg, hogy a kórházi jelentésekért a férfi hatvanezer svájci frankot kapott. Az IP-cím alapján a tízoldalas dokumentumot bizonyíthatóan a Rega egyik számítógépéről küldték el.

Schumacher december 29-én a franciaországi Méribel síparadicsomában szenvedett síbalesetet. Az egyik fiával indult neki síelni. Egy vörös jelzésű, közepesen nehéz pályáról akart átsiklani egy könnyűre (kék jelzésűre), amikor a két pályát összekötő részen elesett, és a fejével nekicsapódott egy sziklának. Sokkot kapott, beszállították a közeli Moutiers kórházába. Ekkor már zavartan viselkedett, nem tudott válaszolni a neki feltett kérdésekre, később pedig az eszméletét is elveszítette. Végül a grenoble-i kórházba szállították át, ahol kétszer is meg kellett műteni, hogy eltávolítsák a hematómákat. A Forma-1 hétszeres világbajnoka a testsúlya egynegyedét elveszítette, amióta a kómában fekszik, volt, hogy mindössze 54 kilogrammot nyomott. Január 3-án a 45 születésnapját is a kórházban töltötte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.