Holokauszttanulmányozásra ítélte fiát a volt román miniszterelnök

Horogkereszt viselése miatt a holokausztot tanulmányozó bukaresti Elie Wiesel Intézetbe küldi fiát szakmai gyakorlatra Adrian Nastase volt román miniszterelnök.

Mihnea Nastase jelenleg Svájcban végzi középiskolai tanulmányait. Az iskola Halloween-ünnepségén rajzoltatott a karjára horogkeresztet, az erről készült fényképet pedig a Kamikaze című román hetilap leközölte.

Adrian Nastase - aki Románia külügyminisztere és a román képviselőház elnöke is volt  - blogjában állást foglalt, mihelyt tudomást szerzett arról, hogy a folyóirat nyomtatott kiadásában is közölni készül a fényképet.

A szociáldemokrata politikus elismerte, hogy az eset valóban megtörtént, és elítélte fia meggondolatlan tettét, nyilvánosan megfeddte gyermekét. A volt kormányfő úgy határozott, hogy a nyári vakáció idején a bukaresti Elie Wiesel holokausztkutató intézetbe küldi szakmai gyakorlatra. "Ott megtanulhatja, hogy bizonyos dolgokkal nem lehet viccelni" - írta a politikus a blogbejegyzésében.

Romániában a náci jelképek használata miatt nem először ér bírálat magas rangú vezetőt. Tavaly nyáron Radu Mazare, a 300 ezer lakosú Konstanca polgármestere jelent meg náci tábornoki egyenruhába öltözve egy divatbemutatón fiával együtt. Az antiszemitizmus ellen küzdő romániai civil szervezetek felháborodottan tiltakoztak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.