Hivatalosan csak véletlen a sok templomi tűzeset

A szövetségi hatóságok nem találtak összefüggést a közelmúltban, az Egyesült Államok déli részén, afroamerikai templomokban történt számos tűzeset között. A vizsgálat szerint kettő természetes okból keletkezett, egy pedig elektromos tűz volt - számolt be a Reuters.

"Valamennyi tűz esetében aktívan folytatódik a vizsgálat, és a szövetségi hatóságok tovább dolgoznak, hogy felderítsék az összes tűz keletkezési okát" - áll az Igazságügyi Minisztérium szóvivője, Melanie Newman nyilatkozatában. "Mostanáig a vizsgálat nem tárt fel semmilyen kapcsolatot az esetek között."

A nyomozás a június 17-i, kilenc afroamerikai áldozatot követelő charlestoni lövöldözést követően indult. A szövetségi hatóságok, köztük az FBI és az Igazságügyi Minisztérium emberi jogi részlege öt államra kiterjedően vizsgált több templomi tűzesetet az elmúlt két hétben.

"Ha bármelyik esetben gyűlölet-bűncselekményekre utaló bizonyítékot találnak, akkor az FBI, az Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó Iroda és a helyi hatóságok szövetségi ügylészséggel és a civiljogi részleggel együttműködve keresi meg a felelősöket," mondta Newman.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.