Hitler képét tette fel egy ukrán város honlapjára egy hacker

Ukrajnában három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a vinnyicai bíróság egy 22 éves helyi diákot, amiért feltörte egy közeli város önkormányzatának internetes honlapját, és a polgármester portréját Hitler képével cserélte le.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Vinnyica megyei főosztályának jelentése szerint az egyik vinnyicai egyetem informatikus hallgatója idén márciusban törvénytelenül behatolt Mohiliv-Pogyilszkij város hivatalos honlapjára, és megváltoztatta annak belépési kulcsát. A hacker ezáltal minden internet-felhasználó számára hozzáférhetővé tette a szájt egyes részeit, ezenkívül blokkolta, meghamisította és részben megsemmisítette az oldalon lévő információkat – adta hírül szerdán a korrespondent.net ukrán internetes hírportál.

Az egyik vádpont szerint a diák Mikola Szavoljuk polgármesternek a honlapon elhelyezett fényképét Hitler portréjával cserélte le.

Az elkövetett törvénytelen cselekményekért a bíróság a fiatalembert három év börtönbüntetésre ítélte, de ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, továbbá halmazati büntetésként két évre eltiltotta az informatikusi tevékenységtől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.