Hisztis a miniszterelnök felesége

Hisztériás rohamokat csapott, megalázta és és túlzott követeléseket támasztott az alkalmazottakkal szemben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök felesége, ezért a miniszterelnöki rezidencia volt gondnokának 12 millió forintnak megfelelő kártérítést ítélt meg a bíróság.

A Háárec című napilap honlapja tudósított a nem jogerős bírósági ítéletről, miszerint Netanjahu feleségének viselkedése miatt Meni Naftali munkája során súlyos károkat szenvedett, ezért a perköltségekkel együtt százhetvenezer sékeles (mintegy tizenkétmillió forintos) kártérítés illeti meg. Az ítélet szerint számos tanúvallomás bizonyította, hogy "a rezidencián Netanjahu asszony viselkedése és az alkalmazottakhoz fűződő viszonya miatt ártalmas munkakörülmények uralkodtak". Ezek miatt sokan távoztak, és a rezidencián súlyos és tartós volt a munkaerőhiány.

Meni Naftali húsz hónapig dolgozott a Netanjahu családnak a rezidencián, 2011 februárjától 2012 novemberéig. Távozása után beperelte korábbi munkáltatóját és személyesen Benjámin Netanjahu miniszterelnököt is. Beadványában 1,1 millió sékelt (mintegy hetvenöt millió forint) és bocsánatkérést követelt.

Netanjahutól külön százezer sékeles (közel hétmillió forint) kártérítést követelt egy televízióban elhangzott interjú miatt, melyben a miniszterelnök szerinte valótlanul azt állította, hogy menesztették, noha önként hagyta el munkahelyét a rezidencián. A bíróság ezt a kártérítési követelést elutasította.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.