Hillary Clinton még nem bújt ki férje árnyékából

"A Világbank ellenzi, hogy Kína kölcsönszerződéseket kössön ebben az országban? Hogyan tolmácsolja Clinton asszony Clinton úr véleményét ebben a kérdésben..?" Az amerikai külügyminiszter nem tűnt boldognak a kérdéstől.

Az afrikai körúton tartózkodó Hillary Clinton amerikai külügyminisztert feldühítette a Kongói Demokratikus Köztársaságban, hogy egy diák inkább az ő férjének, Bill Clintonnak a véleményére volt kíváncsi, azt az érzést erősítve benne, hogy minden igyekezete ellenére sem tud kilépni a volt elnök árnyékából.

"Nem a férjem a külügyminiszter, hanem én" - vetette oda válaszul Hillary Clinton egy hétfői kinshasai beszélgetésen a kongói diáklánynak, aki az amerikai külügyminisztérium fordítása szerint azt kérdezte: "A Világbank ellenzi, hogy Kína kölcsönszerződéseket kössön ebben az országban? Hogyan tolmácsolja Clinton asszony Clinton úr véleményét ebben a kérdésben..?"

Nem tudni, hogy a franciául beszélő diáklány nem Obama urat akart-e mondani Clinton úr helyett, vagy esetleg a tolmács hibázott. Mindenesetre az amerikai külügyminiszter nem tűnt boldognak a kérdéstől. "Nem fogok utánamenni, és megkérdezni tőle, hogy valójában kinek a véleményére volt kíváncsi a kínai kölcsönről" - mondta Clinton. A miniszter egyik tanácsadója később elmondta: Clinton utólag nyugtatgatta a diákot, hogy nem haragszik rá.

Hillary Clinton amerikai külügyminisztert feldühítette a Kongói Demokratikus Köztársaságban élő diák kérdése
U.S. Secretary of State Hillary Clinton arrives at a town hall meeting with Congolese university students in the Democratic Republic of Congo's capital Kinshasa, August 10, 2009. Usually calm in public, top U.S. diplomat Clinton snapped at a Congolese student on Monday when asked about her husband's views on a foreign policy issue, saying: "My husband is not secretary of state, I am." REUTERS/Joe Bavier (DEMOCRATIC REPUBLIC CONGO POLITICS IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.