Hillary Clinton lehet az új külügyminiszter

Hillary Rodham Clinton is szerepel az Egyesült Államok külügyminiszteri posztjának várományosai között – adta hírül csütörtökön az NBC televíziócsatorna.

Andrea Mitchell a legfelsőbb washingtoni körökbe bejáratos veterán kommentátor szerint Barack Obama külügyminiszter-jelölti listáján korábbi demokrata elnökjelölt-aspiránsi riválisa, a volt first lady áll az első helyen, de szóba jöhetnek olyan korábbi demokrata elnökjelöltek is, mint John Kerry vagy Bill Richardson. Kerry 2004-ben George Bush elnök kihívója volt, míg az idén induló Richardson, Új-Mexikó állam kormányzója volt az első spanyol ajkú politikus, aki versenybe szállt az elnökjelöltségért, ám hamar kiesett a versengők közülz esélyesek közül.

Az NBC szerint maga a New York-i szenátor sem zárkózna el e tisztségtől.

A Washington Times című konzervatív lap honlapján  azt írta, hogy a várományosok között felmerült Caroline Kennedy és Al Gore volt alelnök, Nobel-békedíjas neve is. Kennedy Obama kampánystábjának egyik kulcsfigurája volt, ő választotta ki alelnökjelöltnek Joe Bident, ő az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete posztjának várományosa lehet. Gore-nak különleges funkciót szánna az új fehér házi adminisztráció. Ő lehetne a klíma- és energiakérdésekkel foglalkozó minisztériumok és ügynökségek felett álló csúcsvezető. A lap szerint azonban a 2000-es elnökválasztás demokrata párti jelöltjét nem érdekli egy ilyen hivatal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.