Hillary Clinton az iraki fővárosban a legnépszerűbb

A demokraták elnökjelöltje népszerű az iraki fiatalok körében, és bagdadi Facebook-kedvelői többen vannak, mint bármelyik amerikai város rajongótábora.

Vocativ elemzése azt kutatta, hol kedvelik a legtöbben az amerikai elnökválasztási küzdelembe vasárnap belépő Hillary Clinton Facebook-oldalát. Mint kiderült, az egykori külügyminiszter, szenátor rajongóinak 7 százaléka az iraki fővárosban, Bagdadban él, ezzel megelőzve az összes várost beleértve a világon, köztük az Egyesült Államok nagyvárosait is.

Az elemzés számos más meglepetést is hozott. A demokraták jelöltje ugyanis Texas államban tudhatja magának a legtöbb Facebook-rajongót Amerikában, ami a republikánusok fellegvárának számít. Míg az inkább demokratának számító Chicagóban és New Yorkban négy-négy százaléknyi kedvelője van Hillarynak, addig Texas állam négy nagy központjára a rajongók 10 százaléka jut.

A volt külügyminiszter Facebook-oldala ugyanakkor népszerűtlen a fiatalabb műszaki szakértelemmel rendelkező amerikaiak körében. A 18 és 34 éves korosztályba eső amerikai nők közül 8 százaléknyian, a férfiak közül pedig 11 százaléknyian rajonganak Hillary-ért. A legtöbb Amerikában élő Clinton Facebook-rajongó azonban 55 év feletti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.