Hidakat mosott el, otthonokat öntött el az árvíz Pakisztánban - 53-an haltak meg

Legalább 53 ember életét vesztette a heves esőzéseket követő árvizekben Pakisztán északnyugati részén – tájékoztattak a hatóságok.

A szombaton kezdődő esőzések az Északnyugati határtartományban, Kasmírban és az Északi területeken is áradásokat okoztak – számolt be a BBC.

A monszunt megelőző eső gyakran okoz károkat Pakisztán vidéki területein. A helyieket figyelmeztették, hogy hagyják el a falvakat és menjenek biztonságos helyre.

A nyári esős évszak még ennél is nagyobb pusztítást szokott okozni. Az elmúlt évben több tucat ember halálát okozta az időjárás. A hét végi felhőszakadás miatt többen kerültek kórházba. Több tucat embert kellett ellátni sérülések miatt – számolt be a nemzeti katasztrófavédelmi hatóság munkatársa, Latif ur-Rehman az Associated Pressnek.

A helyszínen készült felvételeken elárasztott üzletek és tönkrement otthonok látszanak. A víz hidakat is elmosott. 

Az egyik helyi, Habib Khan egy helyi csatornának azt mondta: „Magunkra hagytak minket. Senki sem jön a kormánytól, hogy segítsen rajtunk.”

A hatóságok szerint sátrakat és más felszerelést küldtek a régióba, és több száz embert költöztettek biztonságosabb környékekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.