Hiába a válság, több a milliárdos

Kínában már 271 dollármilliárdos van: míg 2010-ben 220 millió dollárral is fel lehetett kerülni a csúcsgazdagok ezres listájára, addig idén már 310 millió kellett hozzá. A legtöbb pénze idén a tavalyi negyediknek, a Sany névvel büszkélkedő vállalat alapítójának van.

A gazdasági válság ellenére is egyre többen vannak a kínai dollármilliárdosok: egy év alatt 189-ről 271-re nőtt a számuk.

A magazinokat és egy kutatóintézetet birtokló Hurun csoport által készített összesítésből kiderül, hogy a világ második legnagyobb gazdasága továbbra is „szapora tempóban” termeli a milliárdosokat. A legnagyobb vagyonok az ingatlanszektorban, az építőiparban és a kereskedelemben halmozódtak fel.

A Hurun a távol-keleti ország ezer legkirívóbb vagyonát vette számba: e szerint a dollárban is milliárdosok már 271-en vannak. Míg 2010-ben 220 millió dollárral is fel lehetet kerülni az ezres listára, addig idén már 310 millió kellett hozzá - derült ki az összesítésből.

Kína leggazdagabb emberévé lépett elő a tavalyi negyedik Liang Veng-en (Liang Wengen), a Sany nehézipari vállalat alapítója, aki 11 milliárd dolláros vagyonnal bír. Az élről a második helyre csúszott vissza Cung Csing-hou (Zong Quinghou) mágnás, akinek 10,7 milliárd dollárja van. A távol-keleti ország harmadik leggazdagabbja Robin Li, a Baidu keresőmotor alapítója 8,8 milliárddal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.