Békés üzenetet küldött a Hezbollah Izraelnek

A Hezbollah nem akarja, hogy a határ menti helyzet tovább eszkalálódjon – közölte üzenetében a libanoni fegyveres csoport Izraellel.
Az üzenetet az ENSZ misszió adta át – mondta Móse Jaalon, izraeli védelmi miniszter, aki hozzátette: „Amíg a térség nem lesz teljesen nyugodt, addig az Izraeli Védelmi Erők készültségben maradnak”.

Szerdán két izraeli katona és egy spanyol ENSZ-békefenntartó vesztette életét, mikor a Hezbollah páncéltörő rakétát lőtt ki a libanoni–izraeli határnál katonai járművükre. A libanoni csoport azt mondta, a csapás válasz volt Izrael tíz nappal ezelőtti, Golán fennsíkon végrehajtott légitámadására, amelyben hat Hezbollah-tag és az iráni forradalmi gárda egyik katonai vezetője halt meg.

Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök korábban egy azonnali biztonsági ülésen kijelentette, hogy a támadók teljes árat fognak fizetni cselekedeteikért. Eközben Libanonban egy magas rangú ENSZ-tisztviselő az eszkalációt elkerülendő a maximális önmérsékletet sürgette.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa New Yorkban, a Franciaország által összehívott azonnali ülésen vitatja meg a helyzetet – írja a BBC.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.