Hetven halott a közép-amerikai ítéletidőben

A két leginkább sújtott ország Guatemala és Salvador. Guatemalában 28, Salvadorban pedig 27 ember vesztette életét, többségük a földcsuszamlásokban.

Több mint hetven ember életét oltották ki a Közép-Amerikát egy hete sújtó esőzések, 150 ezer ember háza vagy termése pedig odaveszett.

A két leginkább sújtott ország Guatemala és Salvador. Guatemalában 28, Salvadorban pedig 27 ember vesztette életét, többségük a földcsuszamlásokban. Hondurasban tizenketten, Nicaraguában pedig heten haltak meg.

A Csendes-óceán felől érkező trópusi ciklon földcsuszamlásokat okozott, káoszba döntötte a közlekedést, akadozik a telefonszolgáltatás is a Mexikó és a Dél-Amerika között elterülő országokban. Hondurasban csütörtöktől vasárnapig legkevesebb 13 ember életét követelte az ítéletidő. Több mint 31 ezer embert kellett biztonságba helyezni, s az ország déli részén szükségállapotot hirdettek ki. Nicaraguában nyolcan haltak meg az áradásokban. Kolumbiában három gyerek veszett oda. Vasárnap sárlavina sodort el hat embert egy hegyi úton, mind életüket vesztették. A következő napokban további nagy esőkkel és sárlavinákkal kell számolni a térségben a meteorológusok szerint.

Az ENSZ a klímaváltozás által leginkább sújtott területek egyikeként tartja számon Közép-Amerikát. Európai és latin-amerikai tanulmányok szerint az utóbbi negyven év alatt több mint ötvenezren vesztették életüket különböző természeti csapásokban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.