Hetven embert mentett meg a haláltól az orlandói klubban a biztonsági őr

A korábban a haditengerészetnél szolgáló Imran Yousuf a vasárnap hajnali lövöldözés alatt juttatta ki a biztonságba a hátsó folyosóra szorult embereket.

Míg sokan a zene részének vélték a lövéseket, addig a 24 éves Yousuf a Pulse melegbárban kitörő lövöldözés első pillanatától tudta, hogy baj van. 

– Sokkolt a dolog. Három vagy négy lövés dördült el és tudtam, hogy egy nagy kaliberű fegyverből adták le őket" – mesélte Yousuf a CBS riporterének, Mark Strassmannak. „Mindenki megdermedt. Én hátul álltam és láttam, ahogy az emberek nyomulnak át a folyosó hátsó részére, a tömeg pedig az emberek egymáshoz préselődnek, mint a konzervben a szardíniák."

 

 

Az egykori tengerészgyalogos azonban nem esett pánikba. Tudta, hogy a folyosón, ahol a pánikba esett tömeg feltorlódott, van egy másik ajtó is azon kívül, amelyen keresztül menekültek. Először megpróbált odakiabálni, hogy a közelben állók nyissák ki az ajtót, de miután senki nem cselekedett, maga ment oda, és berúgta a reteszt. Yousuf becslése szerint 60-70 ember lehetett a folyosón, amely felé már közeledett az iszlamista merénylő, Omar Mateen, aki 49 embert megölt, 59-et pedig megsebesített a vasárnap hajnali támadásban, mielőtt lelőtték volna.

Yousuf alig egy hónapja dolgozott a klubban biztonsági őrként. Korábban a haditengerészetnél szolgált, ahova 17 évesen lépett be, és mindössze két hónappal korábban hagyta ott. A hindu férfi Afganisztánban és Irakban is szolgált. Hétfőn azt írta a Facebook-oldalán, hogy ne rá, hanem az áldozatokra és azok családjaira figyeljenek. Amit tett, azt ösztönösen tette, nem érzi, hogy hős lenne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.