Fico a hétvégéig kórházban marad

Nem rosszabbodott a szlovák kormányfő állapota, de megfigyelésre e hét végéig még a pozsonyi Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Országos Központjában marad – közölte Mongi Msolly, az egészségügyi intézmény vezérigazgatója.

Robert Fico Peter Pelegríni miniszterelnök-helyettest bízta meg, hogy hétfő délután ismertesse az új szlovák kabinet programját a pozsonyi törvényhozásban. Megkeresésünkre Beatrice Szabóová kormányszóvivő arról tájékoztatott, hogy elmarad a szokásos szerdai kormányülés, az esedékes csehországi, magyarországi és lengyelországi látogatására pedig később kerül sor. A kormányfő múlt csütörtökön került kórházba, ahol koszorúér-elzáródást állapítottak meg nála, ami infarktusra vall.

Az 51 éves Robert Fico évek óta gerincbántalmaktól szenved, tavaly ideggyulladással kezelték. 2014-ben focizás közben elszakadt az Achilles-ina. Közeli munkatársai szerint az utóbbi időben a kormányülést is meg kellett szakítani múló rosszullétei miatt.

„Állapotát minden bizonnyal kedvezőtlenül befolyásolták a március elejei szlovákiai parlamenti választásokat követő, rendkívül feszített tempójú koalíciós tárgyalások, amelyek naponta nyolc-tíz óra hosszat tartottak” – nyilatkozta lapunknak Bugár Béla, a Most-Híd elnöke.

A Novy cas megszólaltatta a kormányfő édesanyját, aki elmondta: szeretné meggyőzni a fiát, hogy minél előbb, legkésőbb a mostani megbízatási időszak végén hagyja ott a politikusi életpályát, és térjen vissza az ügyvédi foglalkozásához.

„Fiamra évek óta óriási nyomás nehezedik, a stressz már vészesen kikezdte az egészségét. Intő jel az is, hogy édesapja aránylag fiatalon, szívelégtelenségben hunyt el” – rebegte el a pozsonyi napilapnak a 74 éves özvegyasszony.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.