Hétfőn adták postára az összes athéni levélbombát

Mind a kilenc, Athénban felfedezett levélbombát hétfőn adták postára a görög fővárosban, és a hatóságok gyanúja szerint ugyanaz a csoport áll valamennyi robbanó csomag hátterében - közölte egy rendőrségi forrás.

A kedden felrobbant, illetve hatástalanított öt levélbombát valószínűleg annak a két görög fiatalembernek a cinkosai adták postára, akiket hétfőn vettek őrizetbe az első négy bomba elkészítésének gyanújával. Az egyik őrizetbe vett férfit körözte a rendőrség egy szélsőséges anarchista csoporthoz fűződő kapcsolatai miatt.

Tanasszisz Kokkalakisz rendőrségi szóvivő hivatalosan csak a chilei nagykövetségre küldött csomagról erősítette meg, hogy azt hétfőn adták fel. A másik négy - a svájci, az orosz, a bolgár és a német nagykövetségnek címzett - küldemény feladásának körülményeit még vizsgálják - közölte. Hozzátette, nagyon valószínű, hogy az egész egyetlen anarchista görög szervezet műve volt, de több nyomot is vizsgálnak.

A szóvivő elmondta, hogy az őrizetbe került két férfi mindeddig nem volt hajlandó használható információkat elárulni a nyomozóknak. Kokkalakisz szerint egyelőre nagyon nehéz átlátni, hogy az elkövetők milyen logika szerint választották ki célpontjaikat.

Hétfőn Mexikó, Hollandia és Belgium athéni nagykövetségének címeztek levélbombákat, illetve egy negyedik csomagot Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnökhöz akartak eljuttatni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.