Tizenkét halott az USA legnagyobb támaszpontján

Legalább tizenketten meghaltak és harmincegyen megsebesültek csütörtökön egy texasi katonai bázison történt lövöldözésben - jelentette a CNN hírtelevízió.

Az eset helyszínén, Fort Hoodban egy fegyverest elfogtak, egy szökésben van. Mindketten egyenruhát viseltek. Egy helyi rádióállomás értesülése szerint egy harmadik ember is lövöldözött.

Az egyik lövöldöző egy katona volt, az áldozatok feltehetően mind amerikai katonák. Az FBI közlése szerint nincs terrorizmusra utaló jel.

A Pentagon közlése szerint a lövöldözés helyi idő szerint kora délután történt, egyes jelentések szerint a sebesültek száma húsz-harminc.

A Texas középső részén, Austin és Waco között félúton található katonai központot lezárták. Ez a világ egyik leghatalmasabb katonai létesítménye.

Az esetről értesítették Barack Obama elnököt - közölte a Fehér Ház, amelyen figyelemmel kíséri a helyzetet.

Megfigyelők szerint az incidens esetleg kapcsolatban van az ismételt háborús bevetések okozta stresszel. Az Afganisztánban és Irakban is harcoló amerikai hadseregben minden korábbinál több öngyilkosság történik, és egyéb jelek is utalnak a túlterhelt katonák feszült állapotára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.