Hét társával végzett egy katona

Saját társaira nyitott tüzet egy katona hétfőn egy tuniszi katonai bázison. A támadó hét tisztet ölt meg, tízet pedig megsebesített, mielőtt lelőtték.

A tunéziai fővárosban még mindig fokozott terrorkészültség van érvényben a március 18-i terrortámadás miatt, amelyet a Bardo Múzeum ellen hajtottak végre iszlamista fegyveresek. A merényletben huszonhárom ember, köztük huszonegy külföldi vesztette életét. A hétfői támadás során két katonai helikopter is repkedett a bázis felett, nagy volt a pánik. A helyi iskolákat kiürítették – írja a Guardian.

A tunéziai védelmi minisztérium szóvivője, Belhasszen Ueszlati közölte, hogy a lövöldözésben hét katona vesztette életét, tízen pedig megsérültek. Az egyik sebesültet válságos állapotban szállították kórházba.

A támadó állítólag egy késsel fenyegetőzve vette el az egyik társa fegyverét, és utána lövöldözni kezdett. Mivel a férfinak családi és lelki problémái is voltak, nem tarthatott magánál fegyvert.

Ueszlati elszigetelt esetnek nevezte a incidenst. Az esetre nem tekintenek terrortámadásként, de azt egyelőre nem tudni, miért lőtte le a férfi katonatársait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.