Hét halott egy kaliforniai lövöldözésben

A merénylő Isla Vistában nyitott tüzet, ahol nagyrészt a University of California diákjai élnek.

Hét ember meghalt, hét pedig megsebesült, amikor egy ámokfutó helyi idő szerint péntek este tüzet nyitott a kaliforniai Isla Vistában, nem messze a University of California Santa-Barbara-i épületegyüttesétől.

Az ámokfutó – akit a merényletről szóló bejelentésében Bill Brown megyei seriff elmeháborodottnak nevezett – a kocsijából nyitott tüzet a járókelőkre. Szemtanúk szerint a fekete BMW eszeveszett száguldásba kezdett az utcákon, az ámokfutó pedigválogatás nélkül szórta a golyókat mindenre és mindenkire, amit és akit csak látott. A vérengzésnek végül a rendőrök vetettek véget, akik tűzpárbajba bocsátkoztak az ámokfutóval és sikerült is végezniük vele. A fekete BMW belerohant egy parkoló kocsiba. A benne ülő férfit fejlövéssel, holtan találták meg. 

Brown bejelentése szerint a lövöldözés előre eltervezett tömeggyilkosság volt. Erre utal többek között – írja hatósági közlésekre hivatkozva a CNN – hogy a férfi nem sokkal az ámokfutás előtt videót töltött fel az internetre, amelyben olyan nőket szid, akik visszautasították őt.

Isla Vista lakóinak a kétharmada a University of California diákja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.