Helmut Kohl Orbán mellett

Nemcsak Angela Merkellel, hanem Helmut Kohl korábbi kancellárral is találkozott Orbán Viktor Berlinben - adta hírül a hétvégén a Bild című német bulvárlap.

Orbánt magánbeszélgetésen látta vendégül a kereszténydemokrata politikus még pénteken. A magyar kormányfő Pick szalámival és egy rekesz  Tokajival lepte meg Kohlt, majd egy órán keresztül az Európai Uniót illetve Magyarországot érintő kérdésekről beszélgettek.

Kohl a magyar kormányt ért német kritikákkal kapcsolatban úgy vélekedett: Európában manapság általában veszélyt és nem lehetőséget látnak az erős többségekben. Biztatta Orbánt, hogy ne hagyja a magát eltántorítani. Majd felidézte a magyar miniszterelnök 1989-es, a Nagy Imre temetésen elmondott beszédét: Nagyon jó beszéd volt, épp olyan jó, mint a minap a Die Weltben megjelent szöveg - mondta. A konzervatív-liberális német napilapban Orbán berlini látogatására időzítve jelent meg a miniszterelnök cikke az új alkotmány jelentőségéről, amely többek között új önbecsülést ad a magyaroknak. A szövegre a lap kiadója nyílt levélben válaszolt, és túlságosan múltba tekintőnek, nem elég meggyőzőnek minősítette az új magyar alaptörvényt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.