„Hello Twitter, Barack vagyok!”

Az amerikai elnök csatlakozott a Twitter közösségi portálhoz. Barack Obama első üzenete után szűk fél órával máris 100 ezer követőre talált.

„Hello Twitter, Barack vagyok. Tényleg! Hat év után végre megkapom a saját oldalamat” – írta budapesti idő szerint hétfő este a maximum 140 karakteres üzeneteket lehetővé tevő üzenőfelületen.

Obama elnök elkötelezett amellett, hogy a legnyitottabb és a legtöbb ember részvételére építő kormányzata legyen – olvasható a Fehér Ház internetes blogjában.

A POTUS – amely az Egyesült Államok elnöke szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó – követői kizárólag olyan üzeneteket olvashatnak majd, amelyeket maga az elnök írt.

 

 

A washingtoni Fehér Ház tisztviselői – akik igyekeznek kihasználni a különböző közösségi portálok adta kommunikációs lehetőségeket – évek óta jelen vannak a Twitteren, hogy az amerikai kormány politikáját közvetítsék a világnak, és személyes megjegyzéseiknek is teret adjanak.

Barack Obama a Twitteren már 65 embert követ, a többi között Bill Clinton és George W. Bush korábbi elnököt, továbbá feleségét, a first ladyt (FLOTUS), de nincs a listán például egykori külügyminisztere, a 2016-os elnökválasztáson demokrata párti színekben induló Hillary Clinton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.