Héber nyelvű iszlám televízió indul egy kereszténységet sértő élc miatt

Egy arab szervezet héber nyelvű televízió-csatorna elindításán dolgozik azzal a céllal, hogy a „művelt zsidók körében népszerűsítse az iszlám értékeket”, miután egy izraeli humorista a keresztény hitbuzgalmon élcelődött. A Mohamed Próféta Segélyszervezet istenkáromlásról beszél.

Egy arab szervezet héber nyelvű televízió-csatorna elindításán dolgozik azzal a céllal, hogy a „művelt zsidók körében népszerűsítse az iszlám értékeket”. – írja a Gulnews.

Juszuf al-Karavi és Szalman al-Uda, a Mohamed Próféta Segélyszervezet vezetői a hírportálnak azt nyilatkozták: nyilvánvalóan szükség van arra, hogy Izrael lakosai többet tudjanak meg az iszlámról, ezért tartják oly fontosnak a kezdeményezést.

Az elhatározás azt követően született, hogy az izraeli 10-es csatorna egyik éjszakai adásában Lior Shlein humorista némi vaskos tréfa kíséretében ironizált a keresztény hitbuzgalmon. A moszlim szervezet viszont visszataszítónak tartja, hogy egy olyan vallás, amelynek több mint másfél milliárd követője van, efféle gúny céltáblája legyen.

A szervezet már többször felszólította az izraeli hatóságokat, hogy kövessék meg a keresztény hívőket – és nem csak őket, hanem azokat az iszlám-hívőket is, akik Jézust prófétának tartják – a humorista kijelentéseiért. „Ez nem szólásszabadság – kommentálta az esetet al-Karadavi –hanem istenkáromlás.”

A Mohamed Próféta Segélyszervezet azt követően jött létre Bahreinben, hogy Nyugaton több karikatúra tette nevetségessé az iszlámot, amit az érintettek – akárcsak a mostani esetben – sérelmesnek tartottak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.