Az azeriek hazudtak, és hitt nekik a kormány?

Az mno.hu honlapján közzétett egy levelet, amelyben Azerbajdzsán ígéretet tesz, hogy az azeri baltás gyilkosként elhíresült Ramil Sahib Safarov Magyarországon kiszabott büntetését hazájában letölti.

Az mno.hu birtokába került levélben az azerbajdzsáni igazságügyi minisztérium biztosítja a magyar szerveket, hogy Ramil Sahib Safarov ügyét nem fogják újratárgyalni, az ítéleten nem változtatnak, a büntetését Azerbajdzsánban fogja letölteni.

A nemzetközi megállapodásokra hivatkozó dokumentum megemlíti, az azeri törvények szerint a tényleges életfogytiglani börtönt kapott elítéltet legkorábban akkor lehet feltételesen szabadlábra helyezni, ha büntetéséből legkevesebb 25 évet letöltött. Az mno.hu perdöntő bizonyítéknak tartja a levelet arra, hogy az azeriek hazudtak. A magyar kormány a hivatalos változat szerint úgy tudta, Safarov nem fogja megúszni büntetését.

Az örmények szerint viszont lehetetlen, hogy a magyar kormány ne sejtette volna a végkifejletet, hiszen a baltás gyilkos tettét államfői szinten is dicsőítik az azeriek. Safarovot hazatérésekor azonnal szabadon engedték, a gyilkost hősként éltetették.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.