Házkutatást tartottak a vármegyés vezérnél

Házkutatást tartott a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni fellépéssel foglalkozó romániai ügyészség (DIICOT) kedden Szőcs Zoltánnak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi elnökének a kézdivásárhelyi lakásán - közölte a Székelyföld.ma portál.
A mozgalomhoz közel álló portál szerint Szőcs Zoltán az év végi ünnepekre tért haza franciaországi munkahelyéről, és a menyasszonyánál tartózkodott, amikor a DIICOT ügyészei felszólították, hogy kísérje el őket a lakására, ahol házkutatást tartanak.

A portál értesülései szerint Szőcs Zoltán lakásában az ügyészek Wass Albert-könyveket és nemzeti jelképeket foglaltak le, és közölték a HVIM vezetőjével, hogy Bukarestbe viszik kihallgatásra.

A Digi24 hírtelevízió jelentése szerint a házkutatás tényét a hatóságok megerősítették.

A bukaresti táblabíróság december elsején harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezetének elnökét, akit az ügyészség merénylet előkészítésével gyanúsított meg. A DIICOT azt állította, hogy a kézdivásárhelyi férfi házi készítésű bombát akart felrobbantani a román nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen. A 40 éves fiatalembernél tartott házkutatások során azonban a hatóságok csak petárdákat találtak.

Székelyföldön sokan megalapozatlannak tartották a hatóság fellépését: Kézdivásárhelyen heteken át esténként felvonulással tiltakoztak a koholtnak vélt vád ellen. Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen is tüntettek Beke István mellett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.