Házkutatás tartottak a L'Oréal-örökösnőnél

A rendőrség órákon át kutatott Liliane Bettencourt Neuillyben fekvő magánszállójában a kozmetikai cég tuajdonosának egy nagyvilági fotóművészhez fűződő kapcsolata után.

Házkutatást tartott a francia rendőrség szerdán az ország leggazdagabb asszonya, Liliane Bettencourt otthonában a L'Oréal kozmetikai cég örökösének egy nagyvilági fotóművészhez fűződő kapcsolata ügyében.

Az ügyben a milliárdos lánya kezdeményezett eljárást, azzal vádolva a 63 éves Francois-Marie Banier fotóművészt, hogy egymilliárd euró értékben csalt ki ajándékokat 87 éves szenilis anyjától. Francoise Meyers-Bettencourt anyja gyámság alá helyezését is kezdeményezte.

Liliane Bettencourt, aki a házkutatás időpontjában külföldön tartózkodott, közleményben felháborodásának adott hangot a házkutatás módja miatt. Az idős asszony azt állította, hogy hozzájárult az intézkedéshez, mivel nincs takargatnivalója, de rettentően felháborította, hogy értékmegőrzőinek zárjait feltörték, alkalmazottainak szobáit pedig átkutatták a rendőrök. Nem értem, hogyan bánhatnak így velem, amikor - ha elhiszem, amit olvasok - áldozatnak tartanak - ironizált a milliárdos a közleményben. Liliane Bettencourt különösen hevesen kikelt saját lánya és az ügyben kiegészítő vizsgálatot folytató Isabelle Prévost-Desprez bíró ellen.

A Le Monde című francia napilap szerint a rendőrség olyan apró feljegyzéseket keresett, amelyeket állítólag a fotóművész és Patrice de Maistre, a Bettencourt-vagyon kezelője írt, hogy mind nagyobb befolyást gyakoroljanak a gazdag örökösnőre. Liliane Bettencourt egyik volt szobalánya július végi kihallgatásán elmesélte, hogy a két férfi miként terrorizálta az idős asszonyt, olyan cédulákat hagyva szerteszét az otthonában, amelyek azt sugalmazták Liliane Bettencourt számára, hogy a lánya meg akarja fosztani a szabadságától. A szobalány szerint a két férfi be akarta magoltatni az örökösnővel, hogy mit kell mondania fontos találkozók előtt. A Bettencourt-ügyet adócsalás és a jobbközép kormánypártot érintő illegális pártfinanszírozás gyanúja is terheli.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.