Házassági válság Washingtonnal - Interjúajánló

Az amerikaiak szemében szálkát jelentenek a magyar-orosz viszony bizonyos elemei, pedig biztonságpolitikai szinten az USA és Magyarország közelebb áll egymáshoz Moszkva megítélésében, mint ahogy az kívülről látszik - erről is beszél Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke a Népszabadság csütörtöki számában.
A feszült és rendezetlen viszony az Egyesült Államokkal jelentős mértékben korlátozza Magyarország mozgásterét. Ezért elemi nemzeti érdek, hogy Magyarország törekedjen a „házassági válságban" lévő kapcsolatok rendezésére és a viszonyt megterhelő félreértések tisztázására – erről Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke beszél a Népszabadságnak adott és lapunk csütörtöki számában megjelenő interjújában.
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Az atlantisták közé sorolt fideszes politikus elismerte, a magyar-orosz viszony bizonyos elemei jelentenek szálkát az USA szemében. Szerinte Budapestnek azt kell megértetnie Washingtonnal, hogy a magyar-orosz kapcsolatok alapvetően gazdasági jellegűek. Politikai, így biztonságpolitikai szinten a NATO legfontosabb tagja és annak egyik közép-európai szövetségese sokkal közelebb áll egymáshoz Moszkva megítélésében, mint ahogy az kívülről látszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.