Hatvan beteget öltek meg az intenzíven

Az uruguayi rendőrség őrizetében van két kórházi ápoló, akit azzal gyanúsítanak, hogy több tucat ember halálát okozták a főváros, Montevideo két kórházának intenzív osztályán.

Rendőrségi források mintegy hatvan esetről adtak hírt vasárnap. Az egészségügyi miniszter válságtanácskozást hívott össze, és közlemény kiadására készül - közölte egy szóvivő.

A két ápoló a nyomozás szerint Brazíliából szerezte be a gyilkosságokhoz használt mérget. és valószínűleg nem állt kapcsolatban egymással. Néhány gyanús halálozás miatt a rendőrség két hónapja indított vizsgálatot, amely után a hosszú szakmai múlttal rendelkező ápolók külön-külön kerültek horogra. A kihallgatásuk során „humanitárius okokkal" magyarázták tettüket, rendőrségi források szerint azonban nem mindegyik áldozatuk volt halálos beteg. Az egyik kórház szóvivője mindenesetre sietve bejelentette, hogy a halálesetekhez „pszichopátiára utaló magatartás” vezetett, és amit a két ápoló művelt, az nem számít rutinszerű beavatkozásnak az egészségügyi intézményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.