Hatvan nappal meghosszabbították a szükségállapotot Venezuelában

Hatvan nappal meghosszabbította a gazdasági szükségállapotot Nicolas Maduro venezuelai elnök, aki továbbra is az Egyesült Államokat okolja az országa instabilitásáért.

A szükségállapot január óta van érvényben Venezuelában. A dél-amerikai országot súlyos élelmiszer- és energiaválság sújtja. Nicolas Maduro pénteken 60 nappal hosszabbította meg a szükségállapotot anélkül, hogy megindokolta volna döntését. A venezuelai elnök azonban újra az Egyesült Államokat okolta azért, mert országa az összeomlás szélére került - írja a Guardian.

Mindeközben az amerikai titkosszolgálatok egyre jobban aggódnak, hogy gazdasági és politikai összeomlás jön Venezuelában. Az Egyesült Államokba azt jósolják, hogy Maduro nem fogja kitölteni a hivatali idejét.

A Demokratikus Egység Kerekasztala elnevezésű ellenzéki pártkoalíció is ezen munkálkodik, és szombatra tüntetést hirdettek, hogy népszavazási kezdeményezésükhöz szerezzenek támogatókat. Erre szükségük is van, mivel a venezuelai törvények szerint az elnök leváltásához legalább annyi aláírásra van szükség, mint amennyit Nicolas Maduro a választásokon szerzett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.