Hátborzongató gyilkosságsorozat egy japán kórházban

A gyilkos az infúziós folyadékba csepegtetett méreggel öl. Negyvennyolc ember halt meg ugyanazon az emeleten, amelyen nemrég két idős embert intravénásan megmérgeztek.

Robin Cook regényeit idéző tömeggyilkosságot gyanít egy sor kórházi haláleset hátterében a jokohamai ügyészség – írja a Japan Times. A japán nagyváros egyik kórházában, az Ogucsiban július óta 48 beteg hunyt el ugyanazon az emeleten, a negyediken, amelyen nemrég két idős pácienst – a 88 éves Jamaki Nobuót és a Nisikava Szozót – infúzión keresztül megmérgeztek. Akkor jöttek rá, hogy gyilkosságsorozatról lehet szó, amikor miniatűr lyukakat fedeztek fel az infúziós tasakok gumidugóján. A gyilkos valószínűleg a kórház munkatársa. Egy fertőtlenítőszerként használt felületaktív anyaggal öl, amelyet az infúziós folyadékba csepegtet bele.

A kórház szeptember 20-án tett bejelentést a feltűnően sok halálesetről, amely eddig azért nem keltett senkiben gyanút, mert a kórház többnyire idős, végstádiumban lévő pácienseket fogad. Augusztus közepétől szeptember közepéig volt olyan nap, amelyen a gyilkos 4-5 beteggel is végezhetett.

Rendőrségi feltevések szerint a gyilkos – aki pszichopata eutanázia-hívő lehet – válogatás nélkül öl. A kórházban most minden betegtől vért vesznek, hogy megvédhessék őket az esetleges mérgezéssel szemben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.