Hatalmas merénylet Karacsiban

A detonáció a pakisztáni nagyváros egyik főleg síiták lakta negyedét rázta meg. Eddig 45 halottról szólnak a hírek.

Negyvenöt ember meghalt, százötvenen pedig megsebesültek, amikor vasárnap az esti órákban hatalmas detonáció rázta meg a pakisztáni nagyváros, Karacsi egyik síita negyedét. A pokolgép Abbas Townban, egy mecset mellett robbant, akkor, amikor ima végeztével a hívek éppen elindultak hazafelé. Abbas Town negyed felett sűrű füst gomolyog, a detonáció miatt Karacsi több negyedében is áramszünet volt.

Bár a merényletet eddig senki nem vállalta magára, a pakisztáni síiták alig néhány hónap alatt többször is estek áldozatul hasonló akcióknak, amelyeket az al-Kaida és a vele szimpatizáló szunnita milíciák hajtottak végre. A vasárnapi detonációról egyelőre azt sem tudni, öngyilkos merénylő követte-e el vagy esetleg autóba rejtett pokolgép robbant. A mentőalakulatokat sokáig késleltette, hogy merénylet utáni dühükben a helyiek a levegőbe lövöldöztek.

Pakisztán 190 millió lakosának zöme szunnita muzulmán, a síiták aránya nagyjából 20 százalék. Tavaly mintegy 400 síita vesztette életét merényletekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.