Hatalmas légicsapás a szomáliai al-Shabab ellen

Légicsapást intéztek a szomáliai al-Shabab terroristacsoport egyik konvoja ellen. A támadásban több, valószínűleg európai és ázsiai fegyveres halt meg.

Az al-Shabab, az al-Kaida egyik terroristasejtje ellen intéztek légicsapást Szomália fővárosától, Mogadishutól hatvan kilométerre, írja a BBC. A támadásban hatan haltak meg, köztük külföldi fegyveresek. Az al-Shabab nemrég jelentette be, hogy csatlakozik az Al-Kaidához, és hogy körülbelül kétszáz külföldi harcosa van.

A támadás a konvoj két járművét pusztította el. Amerikai csapatok korábban már hajtottak végre légicsapást Szomáliában az al-Kaida fegyveresei ellen, de azt még nem tudni, hogy ezért a támadásért ki a felelős. A BBC tudósítója szerint ez volt a legnagyobb légicsapás, amelyet eddig a kenyai csapatok az al-Shabab ellen intéztek, a robbanás akkora volt, hogy 150 kilométerre is hallani lehetett.

A szomáliai miniszterelnök, Abdiweli Mohammed Ali csütörtökön egy a szomáliai konfliktusról szóló londoni konferencián légicsapásra szólított fel az Al-Shabab ellen.

Az al-Shabab lezárta a területet, és egyelőre nem kommentálta az eseményeket, de néhány szemtanú szerint az áldozatok európaiak és ázsiaiak lehetnek.

Al-Shabab harcos áll őrt egy nyilvános korbácsoláson Szomáliában
A Somali al-Shabab fighter stands guard during a public flogging by the hardline Islamic group in Bula Marer town, December 13, 2008. Somalia's President Abulahi Yusuf sacked his prime minister on Sunday, saying he had failed to bring security to the chaotic country. A respected Somali rights group said this week that fighting in the Horn of Africa country had killed more than 16,200 civilians since the start of last year, when allied Somali-Ethiopian forces drove the Islamists out of power. Picture taken December 13, 2008. REUTERS/Ismail Taxta (SOMALIA)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.