Hatalmas szadomazo botrány a kétnapos miniszter körül

Japán új kereskedelmi minisztere arra kényszerült, hogy megvédje magát, miután kiderült, hogy az őt támogató politikai csoport néhány tagja évekkel ezelőtt 18 ezer jent költött el egy hirosimai szadomazo bárban.

Csak két napja lépett hivatalba, de már magyarázkodnia kell Japán új kereskedelmi miniszterének, Mijazava Joicsinek egy botrány miatt. Kiderült ugyanis, hogy a mögötte álló politikai csoport, a Mijazava-kai néhány tagja 2010 szeptemberében 18 ezer jent (átszámítva nagyjából 41 ezer forintot) hagyott egy hirosimai szadomazo klubban. Az eredetileg fenntartásra és működtetésre szánt pénzt az irodájuk kasszájából vették ki.

Mijazava Joicsi. Kikötözés, korbácsolás
Mijazava Joicsi. Kikötözés, korbácsolás
Toru Hanai / Reuters

Mijazava – egyébként a jelenlegi külügyminiszter, Kisida Fumio unokatestvére – ezt csütörtökön el is ismerte, cáfolta viszont, hogy ő maga is járt volna a szórakozóhelyen. ahol kikötözött, csak bikinit viselő nőket korbácsolhatnak a vendégek.

Japánban a hét elején mondott le az igazságügyi, valamint a gazdasági miniszter. Mijazava elődje, Obucsi Juko miniszter asszony abba bukott bele, hogy politikai alapítványok pénzét használta magáncélokra, Macusima Midorinak, a gazdasági tárca első asszonyának pedig azért kellett mennie, mert a gyanú szerint szavazatokat akart vásárolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.