Hatalmas robbanás rázta meg Aleppót

Hatalmas robbanás rázta meg az észak-szíriai nagyvárosnak, Aleppónak a kormányerők uralta részét, a detonáció lerombolt egy szállodát és több más épületet - jelentette csütörtökön az állami televízió.
A robbantást az immár legjelentősebb kormányellenes iszlamista erőnek számító Iszlám Front vállalta magára - írta a hirado.hu. A csoport Twitter-oldalán megjelentetett közlemény szerint a támadásban ötven katona életét vesztette. Nem tudni, hogy ez az információ honnan származik, hivatalos források eddig nem erősítették meg a halottakról szóló híreket.

A Shaam News Network (SNN) helyi független hírszolgáltató hálózat szerint a hadsereg használta támaszpontként a Carlton szállodát, amely a világörökség részét képező aleppói citadella közelében található. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű civil szervezet úgy értesült, hogy az Iszlám Front tagjai alagutat fúrtak, és nagy mennyiségű robbanóanyagot helyeztek el a szálloda alatt, amelyet távolirányítással robbantottak fel.

Aleppó a közel-keleti ország legnagyobb városa és kereskedelmi központja, egyik részét a kormánycsapatok, a másikat a felkelők ellenőrzik. A 2011. március 15-én békés tüntetésekkel kezdődött, majd a véres megtorlás hatására polgárháborúba torkolló lázadás halálos áldozatainak száma már meghaladja a 150 ezret Szíriában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.