Őrizetbe vették a volt brazil elnököt

Őrizetbe vette a rendőrség a volt brazil elnököt. Luiz Inacio Lula da Silvát korrupcióval gyanúsítják.

Megszállta a rendőrség Luiz Inacio Lula da Silva volt brazil elnök házát a Sao Paolóhoz közeli Sao Bernardóban. Az akciót egy a Petrobras állami olajcéghez köthető csalási ügy keretében hajtották végre. A politikust előállították a rendőrök: az első hírek még csak a kihallgatásáról, a későbbiek viszont már őrizetbe vételéről stzóltak.

Házkutatást tartottak az egykori államfő által a szegénység elleni harcra létrehozott intézet Sao Paoló-i központjában és több, Lula egyik fiához, Fabio Luishoz köthető címen is.

Lula tagadja a korrupciós vádakat, amelyek szerint vizsgálat alatt álló építőipari társaságok finanszírozhatták a farmjának fejlesztését. Az ügy azonban csak része az Autómosás fedőnéven futó, nagy korrupciós, pénzmosási nyomozásnak, amelyben most a hivatalos közlések szerint 33 házkutatásra és 11 előállításra adtak engedélyt, illetve parancsot.

Több tucatnyi hivatalnok és politikus ellen folyik eljárás, többet már le is tartóztattak, mert azzal gyanúsítják őket, hogy túlszámlázták a Petrobrasszal kötött szerződéseket, és az így szerzett pénzt korrupciós célokra használták fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.