Harry herceg leszerel

A brit herceg tíz év katonai szolgálat után hagyja ott a hadsereget, és a védelmi minisztériumnál folytatja munkáját, ahol a sérült katonák rehabilitációs programjában fog segédkezni.

II. Erzsébet királynő harmincéves unokája – aki a brit trónöröklési rendben a negyedik helyet foglalja el – kedden jelentette be, hogy júniusban leszerel a hadseregből.

„Az elmúlt tíz év tapasztalatai egész életemben velem maradnak. Ezért mindig rendkívül hálás leszek" – jegyezte meg Harry herceg, aki szerint nagyon nehéz volt meghoznia ezt a döntést, de már várja az új lehetőségeket, melyeket a jövő tartogat számára.

A hadseregben csak "walesi Harry kapitányként" ismert herceg 2005-ben kezdte meg katonai kiképzését. Az első külföldi bevetése Afganisztánban volt 2007-ben, majd helikopterpilótaként szolgált a seregben. 2012 szeptembere és 2013 januárja között visszatért Afganisztánba, de tavaly otthagyta a frontot, és irodai munkát vállalt.

Reuters megjegyzi, hogy a katonai szolgálat alatt Harry herceg több botrányba keveredett, melynek köszönhetően a brit sajtóban a „királyi család vadócává" vált, 2012-ben például Las Vegasban fotózták le őt paparazzók, amint meztelenül biliárdozott és bulizott barátaival.

A walesi herceg újra a brit védelmi minisztériumban dolgozik majd, ahol a sérült katonák rehabilitációs programjában fog segédkezni.

Károly herceg „újításai” miatt aggódik a királynő

Nagy-Britannia nincs felkészülve a walesi herceg „sokkolóan új" uralmára – állítja Catherine Mayer Charles: The Heart of a King (Károly: Egy király szíve) című könyvében, amiről itt írtunk részletesebben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.