Háromszoros gyilkost végeztek ki Floridában

A floridai állami börtönben csütörtökön kivégezték Oscar Ray Bolint, aki harminc évvel ezelőtt három nőt gyilkolt meg.

Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága elutasította az ítélet utolsó pillanatban történő módosítását, a végrehajtás felfüggesztését. Az 53 esztendős Bolin ugyanis eddig már többször fellebbezett, kérte perének újratárgyalását, de tíz alkalommal - tíz bíróság, tíz esküdtszék - bűnösnek találta, s helyben hagyta az ítéletet. Ügyvédje, Bjorn Brunvand még a kivégzés előtti délután is az ítélet végrehajtásának felfüggesztését kérelmezte a szövetségi Legfelső Bíróságtól.

Bolin három fiatal nőt gyilkolt meg, mindhárom gyilkosságot a floridai Tampa környékén követte el, 1986-ban. A három áldozat szülei részt vettek mindegyik tárgyaláson, és két áldozat édesanyja jelen volt a kivégzésen is. A kivégzés előtti napon, szerdán, Bolinnal interjút készített az egyik helyi televíziós csatorna, és a férfi ismét ártatlannak mondta magát.

"A lelkiismeretem tiszta, megbékéltem önmagammal, huszonnyolc évet töltöttem ebben a kalitkában (cellában) a halálsoron, s ez már megváltás lesz. A bűnhődésemnek vége" - fogalmazott az elítélt.

Utolsó óráiban meglátogathatta őt a felesége és a "spirituális tanácsadója" is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.