Hárommillió euróval segíti a Vatikán az ebolajárvány sújtotta országokat

Az ebolajárványtól leginkább sújtott Guinea, Libéria és Sierra Leone katolikus egyházait hárommillió euróval (több mint 900 millió forinttal) támogatja a Vatikán. Az összeg a betegek segítését szolgálja. 

A helyi egyházaknak átutalt összeget az ebolás betegeket ápoló egyházi kórházak és a három nyugat-afrikai országban az egyházak által fenntartott más egészségügyi intézmények között osztják szét. A hárommillió euróból jut a járványtól sújtott családok támogatására, valamint az ebola miatt árván maradt gyerekek segítésére is. A katolikus egyház ezzel a finanszírozással akar részt vállalni az ebola elleni küzdelemben - jelentette be szerdán a Vatikáni Rádió.

Az anyagi támogatással egy időben a Pápai Igazság és Béke Tanácsa dokumentumot bocsátott ki, amelyben köszönetet mondott az egyháznak a Guineában, Libériában és Sierra Leonéban szolgáló tagjainak. A pápai tanács azt szorgalmazta, hogy magán- és közadományozók hasonló finanszírozással segítsék az ebolával szembeni fellépést és a járványtól fertőzött betegek ápolását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.